Schoolproject 2024-2025

Een overzicht van de kinderen/jongeren in het schoolproject 2024-2025:

Gezin Louismard: Wachnel heeft moeite met school en doet de 2e klas over. Hij woonde bij oma maar vader heeft besloten om Wachnel dit schooljaar bij hem thuis te houden om hem zo beter te kunnen helpen met school. Wesley, inmiddels 15 jaar oud, is over naar de 7e. Guerlaphnie is niet geslaagd voor NS1. In overleg met haar en haar vader hebben we besloten dat we niet doorgaan met de resterende 4 jaar middelbare school. Het lijkt beter om haar in te schrijven voor een certificaat in het beroepsonderwijs en ze wil graag een cursus volgen in cosmetics; werken in een haar/nagel-studio. Williamson gaat in November trouwen. Zijn vriendin is zwanger en Williamson is nu bij Nesly in de Dominicaanse Republiek om werk proberen te vinden.

Bettinaïca, Tibebe, doet het redelijk goed op school en is zonder problemen overgegaan naar de 4e klas. Haar pleegmoeder is een tijd in Port au Prince geweest voor het regelen van een visa voor één van haar kinderen en Tibebe heeft tijdelijk de zomer bij een zus van haar pleegmoeder in Port de Paix gewoond. Nu het schooljaar begint is ze terug en Tibebe gaat weer naar school in Foison met hulp van haar sponsor.

Berlanda heeft door sociale en persoonlijke problemen een schooljaar gemist maar hoopt dit jaar weer naar school te kunnen. De SHH helpt met een deel van de schoolkosten.

Lineda is klaar met haar tussenexamens en is bezig met de tweede helft van haar 1e jaar van de verpleegkundige opleiding. Haar vorige school had veel problemen met het vinden van goede professoren en vandaar de overstap naar een andere school. En het is duidelijk een verbetering. Meer continuiteit en meer structuur in het onderwijs. In oktober heeft ze haar laatste examens voor jaar 1.

Chodly is klaar met alle examens en is geslaagd. Hij wacht op de verstrekking van een staatslicentie zodat hij officieel erkend is als civiel ingenieur. Dit kan gezien de situatie in Haïti wel even duren.

Met uw hulp kan de SHH weer helpen met onderwijs in het komende schooljaar. Hartelijk dank voor uw steun! Giften voor dit schoolproject blijven welkom en doneren kan via de doneerknop op deze website.